Ringnes Open - 2001
Gå til Ringnes Open hovedside

Innledning:
Ringnes Open 2001


Arkiv fra Ringnes Open 2001

På denne siden vil du finne tilbake til saker og ting som lå på Ringnes Open-sidene i 2001. Her vil du også finne bilder fra festen.



Redaktørens referat:

Endelig, etter lang tid venting var det tid for nok en Ringnes Open-festival, den 10'ende i rekken. Her følger web-masters erindringer fra det hele.

Enhver Ringnes Open (heretter kalt RO) er som kjent ikke en fantasi, men en virkelighet av ordentlig tung fyll og rølp. Hva annet kan man gjøre når man skal kjøre billøp liksom. Derfor er det viktig å danne et godt grunnlag på forhånd. Gamle tradisjoner lå til grunn når det skulle inntas mengder av alkohol allerede fredagen. Det er en kjent sak at skal man komme gjennom promillekontrollen under RO-løpet er det ikke bare viktig å være full nok, men man må også ha drukket mengder nok. For å klare det må en skikkelig fest allerede frredagen til. Men først var det dugnad på Badet Raceway (heretter kalt BR) hvor RO skulle foregå. Bilbaner ble flyttet og montert på veggene, barskap og kjøleskap ble fylt opp, isbiter ble produsert i stor stil og møblement ble satt på plass. Min fredagskveld foregikk deretter på Andys Pub i byen som ganske ikke uvanlig har blitt en vane på fredagskvelder. Ryktene sier dessuten at store mengder alkohol ble inntatt på BR denne fredagskvelden også og at Glenn, Arild, Tom (dusjmannen) og gjengen dannet sitt eget grunnlag.

Lørdag.

Den store dagen var endelig kommet. Foregående uke var for mitt vedkommende gått med til å oppdatere hjemmeside, lage diplomer og resultatberegning av web-quiz. Jeg kjente lett på hodet mitt at grunnlaget var skapt på en riktig måte og det var bare å kaste innpå ei brødskiv før vi tok bussen ned på Fiasko Pub. Der var vi kl 1300, meg, Idunn, Espen, Alex, Werner...og etterhvert kom den ene etter den andre. Av oss bilkjørere var det meg, Erik, Herman og Tony. Bortsett fra meg selv kan vel disse kalles ferske i gamet, dvs bilkjøregamet, for drekkinga pleier å gå greit. Vi inntok så mange halvlitere det var mulig før vi kasta oss inn i en taxi og dura opp til Nordtvedt Bad, eller BR (Badet Raceway) som det så elegant kalles. Resten av gjengen dro på vorspiel på Etterstad.

Vel oppe på Kalbakken var det allerede kommet mye folk på Badet. Stemningen var høy og promillehøy latter runget gjennom lokalet. Arilds kirkebrennende latter var det første jeg erindrer å ha hørt. Baren var selvfølgelig åpen og Kenneth solgte rett som det var sex for en hundrelapp. Løpet starta først rundt 18-tida like etter førermøtet der en høylydt same ved navn Hætta snakka mer og høyere enn Løypesjef Glenn og dommer Jan tilsammen. Regler ble presentert og Glenn viste med sine ustabile bein hvordan man burde stå for ikke å bli tatt inn til promillekontroll. En klar regel er at han man ikke promille nok så får man bare stå og vente til man har fått det! Dommerne hadde selvfølgelig tyrkere stående klar for å fremskynde denne prosessen en smule.

Løpet.

Løpet begynte endelig og det skulle vise seg at webmaster var en snikende outsider som kom susende bakfra allerede i første heat. 19 kjappe runder klarte han, men da han så "sex for en hundrings"-Erik klart over 20 runder var det på tide å iverksette umiddelbare tiltak. Redaktøren raste dermed opp i 26 runder i 2.heat og inntok en sooooooleklar 4.plass ved innledende runders avslutning. Hvem som lå iver mog hvem som lå under er likegyldig for meg...det kan noen andre skrive om!! Det vesentlige var at jeg med hjelp av alle typer dopingmidler og alkoholbrukrutiner hadde klart å komme til finalen. "Webmaster to the finals" var denne lørdagskveldens store presseoppslag verden over. Mobilen gikk nesten varm av alle som skulle gratulere og intervjue, men jeg måtte på en passelig frekk måte avfeie alle milliontilbud pga av riktige forberedelser til finalen! Forberedelsene foregikk selvfølgelig i baren med pilsflasker i begge hender. Prestasjonsnervene var i ferd med å komme og tanker som "vil jeg klare å drikke nok", "vil jeg bli kanon kake full slik at jeg kan vinne", føyk gjennom hjernen min. The web-master skylte innpå den ene pilsen etter den andre og godsnakket på beste måte med heiagjengen sin. Støtte er vesentlig i en slik viktig stund. Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Semifinalen.

Det var meget spente løpere som hadde overvært 1.seminfinale og som på ingen måte var imponert. Dem hadde jo drekki alt for lite og kjørte jo runde etter runde. Hva faen er dette?...tenkte jeg...skal vi kjøre mange runder?...jeg trodde det var nå vi skulle vise hvordan svinger kan gjennomsladdes og biltak kan rulles på!! Jeg stilte meg opp sammen med en gjeng avholdsfolk jeg aldri har sett før. Kjørebrillene og fartscapsen satt selvfølgelig på og jeg ga mine olme blikk til motførerne uten å virke for skummel. Jeg sparka hælen i gølvet og vrei kneet to ganger rundt før jeg skreik av opphisselse. Dette var det ultimate øyeblikk!! Hvordan hadde dette skjedd? Festen hadde jo bare vart knappe 10 timer ennå? Hvordan kunne jeg virke stabil i gjerningsøyeblikket på dette tidspunktet? På denne tid av døgnet? Hva er galt nå? Noe må jo være galt, tanken hadde slått meg flere ganger allerde. Vel, tuuut, sa det i starthornet og starten gikk. I opphisselsens øyeblikk ga jeg full gass ut av langsida og gjennom første sving. Frekkasen i banene utenfor meg hadde såvidt klart å komme foran meg og jeg tenkte inni meg: "JEG TAR'N!!!!". Fuøll gass ble gitt og jeg sikta rett på i første og krappeste svin..."FAEN!!! Jeg bomma!!" og der stod jeg som et hjelpesløst spøkelse i første sving så så de andre avholdskroppene kjaøre runde etter runde. Men endelig var det klart for neste spor. Og jammen fikk jeg ikke en eller annen dust like foran meg i banen utenfor igjen og jeg klarte ikke holde meg nå heller: "HÆLVETE HELLER!!! JEG TAR'N!!!!"...og rett ut bar det i banens andre sving. Hmmmh...kanskje det skulle vise seg å ikke være riktig taktikk dette her. I ettertid slo det meg at jeg skulle ha slått først og sparka etterpå, men det var litt sent for det da. Så jeg skjerpa sansene litt og kjørte noen runder i 3 spor. Det viste seg at taktikken mnin funka 100%, jeg kom til finalen og endte ikke opp som en avholdsmann. Ingen kan beskylde meg for å ha vært så edru at jeg klarte kjøre særlig over 10 runder i en semifinale som gikk av stabelen så sent på kvelden. Jeg gikk fra banen som semifinalens klare vinner...kanskje ikke på papiret...men dog...etter mitt skjønn så. At en same ved navn Hætta hadde trent på reinsdysprangridning, snøscooteropphogging, lavvo-sjuduker og Antivalente-tango hele vinteren kom på 3.plass i finalen betyr lite men ingenting... Øvrige resultater ser jeg ingen grunn til å kommentere i mott referat :-) Det kan Glenn eller noen andre få lov til. Se forøvrig resultatservice.

Resten av kvelden.

Resten av kvelden skulle vise seg å bli en videreføring av den ellers så særdeles vellykkede rølpefesten Ringnes Open. Tørste sjeler tømte nærmest det som var i baren og sex for en hundrelapp ble en suksess. Først etter midnatt var det klart for premieutdeling. 1.mann som ble ropt opp burde selvfølgelig i mine øyne vært kåret til vinneren, og når man i tillegg legger vekt på den enorme jubelen og brølet fra publikum når WEBMASTER ble ropt opp og utdelt sin 8.plass-pokal, ja da var det å føle kollenbrølet på ny. At ingen registrerte at en same ved navn Hætta fikk 3.plass kom heller ikke som noe sjokk. At jeg ikke husker hvem som vant finalen er vel heller inget sjokk. Videre fikk JP utdelt Diplom m/fargestifter fordi han var betaler nr 1, dvs førstemann som betalte deltageravgiften. Og til slutt ble Rolf Schumie Olsen kåret til vinner av RO-web-quiz med hele 15 rette av 19 mulig svar. Ikke verst nei! Gratulerer hele bunsjen!!

Dette års RO var som kjent 10-årsjubileum og det hele var et særdeles vellykket arrangement. Hele 44 kjørere var det denne gangen og lokalet fullt av folk. Pølser fikk ble servert og pils, tyrker, hooch, battery, vodka og det meste var å få tak i i baren. Rett og slett glimrende. At det ikke ble ødelagt ting og tang i lokalet er jo heller ikke verst. Spesielt med tanke på Werner (som forøvrig fyller 30 iår) som hoppa hit og dit og tok saltoer, magasprett og atmosfæriske krumspring de fleste steder. Vel, Lille-Lars satte seg på en bordkant og med ett levde han opp til sitt navn for bordbeina knela til alle kanter og plutselig satt Lille-Lars på gulvet. At Lille-Lars på slutten av festen sov i stående stilling ved baren kan jo muligens ha vært en direkte følge av dette. Det hele ble vel rundet av rundt 0430-tiden og litt opprydning ble foretatt før BR etter nok en vellykket fest ble mørklagt. Ingen grunn til å stoppe der var vår umiddelbare tanke og dro hjem på nachspiel. At nachspielet varte i underkant av to minutter trengs vel ikke å nevnes, men derimot at festen hadde vart i nærmere 17 timer kan vi vel bekrefte.

Konklusjon.

Det er liten tvil sett fra mitt ståsted om at dette var et særdeles vellykket 20-årsjubileum for Ringnes Open. Etter min oppfatning er det heller ingen tvil om at det var godt å komme tilbake til de gode gamle RO-lokalene på Kalbakken som jeg mener passer mye bedre til RO enn Bøler Samfunnshus som vi de siste åra har vært på. At Glenn har stått på og jobba for at dette arrangementet skulle bli så bra er det liten tvil om og vi kan jo bare takke ham og Mona for at det ble så bra! La oss be til Ringnes om at RO også neste år vil bli årets store happenings. Jeg gleder meg allerede.

Til slutt vil jeg bare minne om at Badet Raceway tross alt har åpent på mandager fra 1800 - 2200 hvor det er fullt mulig å komme å kjøre bilbane så det ljomer etter. Baren er jo tilogmed åpen!! Men vær forsiktig!!! Plutselig blir du avhengig!!

Takk for meg!

Mvh
Kjetil Kløve
Web-master, Ringnes Open

Redaktørens sideSend epost til GlennSend epost til Kenneth